Clicky

 
Transport Online - Voormalige piloot vrijgesproken in zaak over Boeing 737 MAX

Voormalige piloot vrijgesproken in zaak over Boeing 737 MAX

Voormalige piloot vrijgesproken in zaak over Boeing 737 MAX
24-03-2022 09:09 | Algemeen | auteur ANP/AFP

FORT WORTH - Een voormalige hoofdpiloot van vliegtuigbouwer Boeing is woensdag door een jury in Texas vrijgesproken in een fraudezaak die was aangespannen na de dodelijke crashes met de Boeing 737 MAX. De man, Mark Forkner, die inmiddels al jaren niet meer voor Boeing werkt, was de enige persoon die strafrechtelijk werd vervolgd vanwege de problemen met het vliegtuig.

Forkner was tijdens de ontwikkeling van het toestel bij Boeing een belangrijke contactpersoon van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA). Hij moest onder meer aangeven hoe piloten moesten leren vliegen met de 737 MAX. Forkner werd aangeklaagd omdat hij cruciale informatie zou hebben achtergehouden. Hij zei zelf eerder niet schuldig te zijn aan de zes aanklachten die tegen hem waren ingediend en die ieder tot twintig jaar cel zouden kunnen leiden.

De advocaat van Forkner, David Gerger, prees in een verklaring de "onafhankelijke, slimme en eerlijke jury" die tot vrijspraak besloot. Eerder werd de voormalige piloot door zijn verdediging al neergezet als "een zondebok". Begin vorige maand besloot een rechter dat Forkner slechts voor vier van de zes aanklachten die tegen hem waren ingediend vervolgd kon worden.

Vliegtuigbouwer Boeing heeft aangegeven verantwoordelijkheid te dragen voor het misleiden van de FAA en schikte vorig jaar voor 2,5 miljard dollar (2,27 miljard euro) in verschillende rechtszaken met nabestaanden van slachtoffers en klanten die lange tijd niet met hun aangekochte 737 MAX-toestellen konden vliegen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats