Clicky

 
Transport Online - Slachtoffer (21) van schietincident Amsterdamse Rivierenbuurt overleden

Slachtoffer (21) van schietincident Amsterdamse Rivierenbuurt overleden

Slachtoffer (21) van schietincident Amsterdamse Rivierenbuurt overleden
23-03-2022 20:05 | Misdaad | auteur Redactie

AMSTERDAM - [update 10:30 uur] De 21-jarige man die woensdagavond bij een schietpartij in de Amsterdamse Rivierenbuurt zwaargewond raakte is aan zijn verwondingen overleden, meldt de politie.

Rond 19.05 uur komen er bij de meldkamer meerdere meldingen binnen dat er schoten gehoord zijn bij de Hunzestraat en de Winterdijkstraat. Hulpdiensten treffen op de Kinderdijkstraat een neergeschoten, zwaargewonde, man aan. Hij wordt ter plekke door omstanders en daarna hulpdiensten gereanimeerd en is zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Daar is hij later op de avond aan zijn verwondingen overleden.

Direct na het schietincident hebben meerdere politie-eenheden, met ondersteuning van de politiehelikopter, gezocht naar de schutter. Deze is niet meer aangetroffen. Specialisten van Forensische Opsporing troffen bij sporenonderzoek in de Hunzestraat kogelhulzen aan, die zijn veiliggesteld voor onderzoek.

Een Team Grootschalige Opsporing is een uitgebreid onderzoek gestart om te achterhalen wat er precies gebeurd is. Op dit moment is bekend dat het slachtoffer zich op het moment van het schietincident bij een bankje bevond naast de tennisbanen grenzend aan de Hunzestraat. Hij was in het gezelschap van een groepje anderen.

De verdachte zou volgens getuigen zijn komen aanrennen, opende het vuur op de groep en is daarna weggevlucht, mogelijk in de richting van de Rijnstraat. Het is op dit moment niet duidelijk of de 21-jarige Amsterdammer het doelwit was van de schutter. Of er sprake is van meerdere verdachten wordt onderzocht.

Het schietincident vond vroeg op de avond plaats. Er waren nog veel mensen op straat. Indien mensen iets gezien hebben van het schietincident of van de schutter en/of eventuele andere verdachten komt de politie graag met hen in contact. Ook informatie voorafgaand aan het schietincident kan relevant zijn en hoort de recherche dus graag. Rechercheurs zijn bezig met een uitgebreid onderzoek naar camerabeelden in de omgeving. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,068

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden