Clicky


Duitse politie vindt meerdere kilo's marihuana en hasj in Spaanse vrachtwagen

Duitse politie vindt meerdere kilo's marihuana en hasj in Spaanse vrachtwagen [+foto's]
23-03-2022 18:54 | Criminaliteit | auteur Redactie | Esther van der Wal

SAARBRÜCKEN/HOMBURG - De Duitse politie en Duitse douane hebben vandaag, woensdag 23 maart, een Spaanse vrachtwagen doorzocht nadat dinsdagavond drugs waren aangetroffen in de laadruimte van de vrachtwagen. Tijdens het zoeken vonden zij meerdere kilo's marihuana en hasj.

Als onderdeel van een politieonderzoek werden politieagenten in de buurt van Homburg op de hoogte gebracht van de Spaanse vrachtwagen bij de rustplaats van Homburg. De vrachtwagen was geladen met schoenendozen. Naast schoenen vonden de agenten ook drugs in de dozen. De vrachtwagen werd vervolgens vastgezet en de 41-jarige vrachtwagenchauffeur werd tijdelijk aangehouden.

Van de rechtbank in Saarbrücken is in de loop van deze ochtend een gerechtelijk huiszoekingsbevel voor de vrachtwagen verkregen. Tijdens de zoektocht troffen drugsonderzoekers nog meer dozen met drugs aan. Deze worden nu forensisch onderzocht.

Nadat er een aanhoudingsbevel tegen de chauffeur was uitgevaardigd, werd hij naar de gevangenis van Saarbrücken gebracht.

De onderzoeken zijn nog in volle gang