Clicky

 
Transport Online - Zes aanhoudingen in Pools onderzoek naar internationale drugshandel

Zes aanhoudingen in Pools onderzoek naar internationale drugshandel

Zes aanhoudingen in Pools onderzoek naar internationale drugshandel
23-03-2022 16:40 | Binnenland | auteur Redactie

NOORD-HOLLAND - Op woensdag 16 maart vond een grote actie plaats in een Pools onderzoek naar internationale drugshandel en witwassen. Ruim 150 Nederlandse politiemensen doorzochten in Noord- en Zuid-Holland acht woningen en drie bedrijfspanden. Hierbij werden geld en goederen in beslag genomen en zes verdachten aangehouden, meldt de politie woensdag.

In de Noord-Hollandse gemeenten Koggenland, Stede Broec en Hoorn doorzocht de politie zeven woningen en drie bedrijfspanden. Vier mannen, van 50, 41, 33 en 33 jaar, werden aangehouden. Ook in Rotterdam werd een woning doorzocht, waarbij een 34-jarige man en een 31-jarige vrouw werden aangehouden.

Tijdens de doorzoekingen zijn onder meer twee wapens in beslag genomen, soft- en harddrugs, duizenden euro’s aan cash en cryptovaluta, onderdelen van een drugslab en digitale gegevensdragers. Verder werden in een van de bedrijfspanden pallets aangetroffen met 360.000 illegale sigaretten, bestemd voor internationale handel. Deze zijn in beslag genomen en de douane heeft een naheffing en een boete opgelegd.

De verdachten zijn inmiddels voorgeleid en zitten nog vast. De rechtbank zal later beslissen of zij worden overgeleverd aan Polen om daar te worden vervolgd voor internationale drugshandel, witwassen en deelneming aan een criminele organisatie. In verband met dit onderzoek werden eerder al in diverse landen 23 aanhoudingen verricht en grote hoeveelheden drugs in beslag genomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,460
Diesel2,298

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden