Clicky

 
Transport Online - Verdachte (17) van dodelijke steekpartij Rosmalen vrijgelaten

Verdachte (17) van dodelijke steekpartij Rosmalen vrijgelaten

Verdachte (17) van dodelijke steekpartij Rosmalen vrijgelaten
22-03-2022 20:22 | Binnenland | auteur ANP

ROSMALEN - Het zeventienjarige meisje dat is aangehouden op verdenking van het doodsteken van de 22-jarige Jordy in het centrum van Rosmalen is vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat zij zaterdag mogelijk handelde uit noodweer. Ze blijft wel verdachte in de zaak, meldt het OM.

De verdachte en een zestienjarige medeverdachte, die zondag al was vrijgelaten, hadden eerder een conflict met de zus van Jordy. Zaterdagavond zagen ze elkaar op een terras in het centrum van Rosmalen, waarbij het weer op een ruzie uitliep.

Volgens het OM is toen Jordy gebeld, die daarop met de auto ernaartoe is gereden en "in een kennelijk heftige gemoedstoestand" het terras is opgelopen. Uit beelden komt volgens het OM naar voren dat hij fysiek de confrontatie aangaat met de twee verdachten, waarbij de jongste verdachte van haar stoel wordt gegooid. De oudste hield een bestekmes vast en dat is tijdens de confrontatie in de borst van Jordy terechtgekomen. Hij overleed niet veel later aan zijn verwondingen.

Zeer agressieve sfeer

Er was die avond sprake van "een zeer agressieve sfeer", stelt het OM. "Een sfeer waarin zowel verdachten, getuigen als het overleden slachtoffer een aandeel hadden."

Het OM zegt op dit moment ervan uit te gaan dat de zeventienjarige verdachte zich heeft willen verdedigen en niet de intentie had om Jordy te doden. Omdat er sprake is van een mogelijke zogenoemde noodweersituatie, is het volgens het OM gebruikelijk dat de verdachte het onderzoek in vrijheid mag afwachten.

De zus van Jordy en zijn zwangere vriendin, die vermoedelijk ook bij de ruzie was betrokken, hebben eerder deze week aangifte gedaan tegen de zeventienjarige verdachte. De twee zeggen te zijn mishandeld door haar vlak voor de fatale steekpartij. Het OM laat weten nog te zullen besluiten wat er met die aangifte gebeurt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden