Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagenstaking zit Heineken en Danone dwars in Spanje

Vrachtwagenstaking zit Heineken en Danone dwars in Spanje

Vrachtwagenstaking zit Heineken en Danone dwars in Spanje
22-03-2022 16:49 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

MADRID - Als de Spaanse truckersstaking vanwege de hoge brandstofprijzen aanhoudt, kan Heineken de distributie van zijn bier stopzetten. Daarvoor waarschuwde de bierbrouwer die ook moeite heeft om zijn grondstoffen geleverd te krijgen. Ook het Franse voedingsmiddelenconcern Danone zegt zijn productie in Spanje stil te moeten leggen door de stakingen. Spaanse truckers voeren al sinds vorige week actie vanwege de opgelopen brandstofprijzen en blokkeren wegen en distributiecentra.

Heineken waarschuwt dat het door de "gewelddadige protesten" zijn bieren van onder meer het in Spanje populaire merk Cruzcampo niet meer kan afleveren bij cafés en restaurants. Ook lopen leveringen van granen gevaar.

Danone zal zijn productie in Spanje binnen 24 uur tijdelijk moeten stilleggen als de stakingen van de vrachtwagenchauffeurs in het land nog langer zullen aanhouden. Door een gebrek aan toevoer van grondstoffen dreigt Danone, dat eigenaar is van merken als Actimel, Activia, Alpro en Evian, de productie van zijn vier Spaanse zuivelfabrieken te moeten onderbreken. Ook drie fabrieken voor de productie van mineraalwater dreigen te worden getroffen.

Eerder deze week waarschuwde het Spaanse kledingconcern Inditex, het moederbedrijf van Zara, al voor vertragingen van bestellingen door de staking. Ook het Duitse autoconcern Volkswagen heeft zijn fabriek in Pamplona een dag stilgelegd omdat bepaalde onderdelen niet geleverd konden worden door het protest. Andere bedrijven in de industrie en de bouwsector kampen met soortgelijke problemen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden