Clicky


Wielrenner Van der Poel wil Giro en Tour helemaal rijden

Wielrenner Van der Poel wil Giro en Tour helemaal rijden
22-03-2022 13:43 | Sport | auteur ANP

RICCIONE - Wielrenner Mathieu van der Poel wil dit jaar de Giro en de Tour de France rijden. De kopman van Alpecin-Fenix is van plan om beide etappekoersen van drie weken dan ook helemaal uit te rijden. "Het is nog niet 100 procent zeker, maar een combinatie van Giro en Tour zit wel in mijn hoofd", zei Van der Poel voorafgaand aan de eerste etappe van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali tegen diverse media, waaronder AD Sportwereld. "Ik heb de intentie om de Giro en de Tour dit jaar allebei uit te rijden."

Van der Poel maakte zaterdag in Milaan-Sanremo zijn rentree in het peloton, nadat hij bijna drie maanden niet had gekoerst vanwege fysieke problemen. De 27-jarige Nederlander kon in de klassieker over bijna 300 kilometer meteen weer meedoen om de winst. Van der Poel eindigde op de Via Roma als derde.

De kopman van de Belgische ploeg Alpecin-Fenix doet nu mee aan de Italiaanse wielerweek Coppi e Bartali, die uit vijf ritten bestaat. Van der Poel rijdt de etappekoers als voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race en Parijs-Roubaix.

Start

De Ronde van Italië begint op 6 mei in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Van der Poel ziet kansen om in de eerste week van de Giro de roze trui te pakken. De Giro eindigt op 29 mei in Verona. De Tour de France begint ruim een maand later, op 1 juli in Kopenhagen.

Vorig jaar debuteerde Van der Poel in de Franse etappekoers. Hij won de tweede etappe en reed zes dagen in de gele leiderstrui. Van der Poel verliet zoals afgesproken met zijn ploeg daarna de Tour, omdat hij zich ging voorbereiden op de olympische mountainbikewedstrijd in Japan. Een valpartij vroeg in de race maakte daar een einde aan zijn ambities om goud te pakken.