Clicky

 
Transport Online - Stakende Spaanse vrachtwagenchauffeurs veroorzaken voedseltekorten

Stakende Spaanse vrachtwagenchauffeurs veroorzaken voedseltekorten

Stakende Spaanse vrachtwagenchauffeurs veroorzaken voedseltekorten
22-03-2022 14:35 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

MADRID - [update 14:30 uur] De staking van Spaanse vrachtwagenchauffeurs zorgt voor steeds meer problemen. In supermarkten door het hele land ontstaan al tekorten en dat lijkt voorlopig niet te veranderen. Drie Spaanse truckersvakbonden hebben zich namelijk bij de staking aangesloten. Ze noemden een pakket met lastenverlichtende maatregelen ter waarde van 500 miljoen euro dat de Spaanse regering had aangekondigd onvoldoende om de stijgende dieselprijzen te compenseren.

De truckers staken al sinds vorige week vanwege de hoge brandstofprijzen en houden onder meer distributiecentra geblokkeerd. Verschillende bedrijven hebben al aangegeven problemen te ondervinden, waaronder Volkswagen dat een fabriek moest sluiten. Levensmiddelenproducent Danone en brouwer Heineken waarschuwden dat ze dit mogelijk ook moeten doen.

Het steunpakket van de Spaanse regering bestaat uit directe steun voor de truckers en zou begin volgende week van kracht moeten worden. De drie chauffeursvakbonden bekritiseren het plan echter omdat "het niet duidelijk is waar het uit gaat bestaan, hoe het zal werken en hoeveel elke vrachtwagenchauffeur krijgt". De drie bonden sloten zich aan bij een gelegenheidsverbond van afzonderlijke truckers en eigenaren van kleine transportbedrijven die sinds begin vorige week staken.

Als reactie op de steun van de vakbonden voor de staking heeft transportminister Raquel Sánchez al laten weten dat de regering nu een algehele prijsverlaging voor brandstoffen overweegt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie

Rijverboden