Clicky

 
Transport Online - Publiek kan vrijdag afscheid nemen van weerman Piet Paulusma

Publiek kan vrijdag afscheid nemen van weerman Piet Paulusma

Publiek kan vrijdag afscheid nemen van weerman Piet Paulusma
22-03-2022 09:03 | Showbizz | auteur ANP

HARLINGEN - [update 11:46 uur] Mensen die dat willen kunnen vrijdag in Harlingen afscheid nemen van weerman Piet Paulusma. Jan Slagter, de directeur van Omroep MAX, heeft berichten daarover in andere media zoals Omroep Friesland en Hart van Nederland, bevestigd. Paulusma overleed zondag op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. De afscheidsbijeenkomst is van 12.00 uur tot 17.00 uur in het Entrepotgebouw in Harlingen.

Namens de familie van de weerman laat Slagter weten dat bloemen "zeer gewenst" zijn bij de afscheidsbijeenkomst voor het publiek. "Hij hield erg van kleurrijke bloemen, deze worden vrijdag erg gewaardeerd", zegt hij.

Slagter verwacht een hoge opkomst bij de bijeenkomst in Harlingen. "We zijn sinds zondagmiddag overspoeld met blijken van medeleven van kijkers die zoveel lieve en lovende woorden delen", vertelt hij. "De waardering voor zijn werk en zijn leven zijn hartverwarmend."

Paulusma verzorgde sinds januari 2020 dagelijks items in Tijd voor MAX. Ook was hij twee keer per dag te horen op NPO Radio 5. Daarvoor werkte Paulusma 23 jaar bij SBS waar hij Piets Weer maakte. Zijn uitvaart is zaterdag in besloten kring.

De weerman verzorgde donderdag voor het laatst zijn weerbericht op televisie. Vrijdag was hij nog te horen op de radio. Omroep MAX zendt dinsdag in Tijd voor MAX een eerbetoon uit aan Paulusma met als titel Oant Moarn (Tot morgen). Dit was de vaste zin waarmee hij zijn weerberichten afsloot.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden