Clicky

 
Transport Online - Saudi-Arabië waarschuwt voor minder leveren olie na Houthi-aanval

Saudi-Arabië waarschuwt voor minder leveren olie na Houthi-aanval

Saudi-Arabië waarschuwt voor minder leveren olie na Houthi-aanval
21-03-2022 14:08 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

RIYAD - Saudi-Arabië waarschuwt dat het zijn afgesproken olieleveringen niet kan nakomen door aanvallen van Houthi-rebellen op olie-installaties in het land. De lokale regering "zal geen enkele verantwoordelijkheid dragen voor tekorten in olietoevoer naar de wereldmarkt door de aanvallen", meldt het Saudi-Arabische staatspersbureau op basis van een anonieme ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het land, wereldwijd de grootste exporteur van ruwe olie, wil meer actie vanuit het buitenland tegen de drone- en raketaanvallen van de door Iran gesteunde rebellen. Die zijn er de afgelopen twee jaar regelmatig. Afgelopen weekend was er weer een aanval, gericht op onder meer een raffinaderij en een brandstofdepot. Saudi-Arabië heeft eerder bijvoorbeeld de VS gevraagd om luchtafweersystemen.

Door zorgen over de Russische leveringen als gevolg van de inval in Oekraïne zijn de olieprijzen naar de hoogste niveaus in jaren gestegen. Dat leidde ook tot hogere prijzen aan de pomp in Nederland. Als ook Saudi-Arabië minder olie kan leveren, kan dat de prijs verder opdrijven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden