Clicky


Mark Overmars gaat als technisch directeur bij Antwerp aan de slag

Mark Overmars gaat als technisch directeur bij Antwerp aan de slag
21-03-2022 13:42 | Sport | auteur ANP

ANTWERPEN - Marc Overmars is de nieuwe technisch directeur van de Belgische voetbalclub Antwerp. De bij Ajax wegens grensoverschrijdend gedrag opgestapte directeur voetbalzaken heeft overeenstemming bereikt over een meerjarig contract, zo maakt de huidige nummer 3 van België bekend.

De 48-jarige Overmars moest in februari bij Ajax vertrekken na verschillende meldingen van grensoverschrijdend gedrag richting vrouwelijk personeel van de club uit Amsterdam. Hij zat 42 dagen zonder werk. Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) doet nog onderzoek naar het grensoverschrijdend gedrag van Overmars maar kan hem alleen voor activiteiten in Nederland schorsen. Antwerp keerde vijf jaar geleden terug op het hoogste niveau van België en heeft ambitieuze plannen voor de toekomst.

Overmars ging tijdens een persconferentie niet uitgebreid in op zijn vertrek bij Ajax. "Dat hoofdstuk wil ik snel achter me laten", zei hij. "Dat wil ik hier doen. Het was een heel spijtig vertrek, maar daar moet je doorheen. Je moet verder. Ik beloof dat wat bij Ajax is gebeurd, hier niet meer zal gebeuren."

"Dit is een club van het volk, van de supporters. Dat vind ik mooi", zei Overmars. "De ambities zijn enorm. Ik vind gezamenlijk aan iets bouwen het mooiste wat er is. Daarom zijn we er eigenlijk heel snel uitgekomen. Ik zie hier een grote uitdaging. We moeten niet vergeten wat hier de afgelopen vijf jaar al is opgebouwd. Ik ben een teamspeler. Ik heb de mensen om me heen nodig om er gezamenlijk iets van te maken. Daar wil ik graag met iedereen goed aan beginnen."

Eigenaar Paul Gheysens heeft de afgelopen jaren al 70 miljoen euro in Antwerp gestopt. De Belg met een geschat vermogen van bijna 1 miljard euro wil zijn favoriete club naar de eerste landstitel sinds 1957 leiden.

De leiding van Antwerp ziet in het grensoverschrijdende gedrag van Overmars bij Ajax geen belemmering om de oud-aanvaller naar België te halen. "We hebben goed geluisterd hoe alles in elkaar zat", zei algemeen directeur Sven Jaecques op een persconferentie. "Wij van onze kant hebben Marc overtuigd wie we zijn en wat onze waarden zijn. We zijn hier ook om mensen een nieuwe kans te geven. Met ons vrouwelijk personeel hebben we niet gesproken. Het gaat om al ons personeel."

Gheysens kijkt vooral naar de resultaten die Ajax onder de vertrokken directeur voetbalzaken heeft geboekt. Overmars werd in 2012 bij Ajax aangesteld als technische baas. Sindsdien maakte de club ruim 350 miljoen euro winst op de transfermarkt.

Antwerp was op zoek naar een nieuwe technische man, na het vertrek van Luciano D’Onofrio vorig jaar.