Clicky

 
Transport Online - Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan gevolgen van kanker

Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan gevolgen van kanker

Weerman Piet Paulusma (65) overleden aan gevolgen van kanker
20-03-2022 17:43 | Binnenland | auteur ANP

LEEUWARDEN - [update 19:08 uur] De Friese weerman Piet Paulusma is zondagmiddag op 65-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Omroep MAX zondag gemeld namens de familie. Paulusma overleed in het ziekenhuis van Leeuwarden aan de gevolgen van kanker. Hij was al geruime tijd ziek, maar wilde hier geen ruchtbaarheid geven.

"Het is ongelooflijk hoe dapper Piet zijn ziekte heeft ondergaan", stelt omroepbaas Jan Slagter. "Zolang het nog ging, wilde hij door met werken." Donderdag presenteerde de weerman voor het laatst op televisie, vrijdag was hij nog te horen op de radio. "Het is vreselijk verdrietig dat we hem nooit meer zijn kenmerkende uitsmijter 'oant moarn' horen zeggen", aldus Slagter.

Paulusma begon zijn carrière als weerman in 1985 bij Omrop Fyslân. maar zijn grote doorbraak kreeg de weerman in 1997, bij het presenteren van de Elfstedentocht. Daar komt dan ook zijn afsluiting "oant moarn" oftewel "tot morgen" vandaan.

SBS6

Sinds september 1996 bracht hij voor SBS6 dagelijks Piets Weer vanaf een wisselende locatie in het land. Iedere dag stond de weerman op een andere plek in Nederland, waar hij de televisiekijker het weer van morgen bracht, vergezeld door bewoners of bezoekers van de desbetreffende locatie. In eerste instantie was het programma onderdeel van Hart van Nederland, maar vanwege de groeiende populariteit werd Piets Weerbericht een op zichzelf staand programma. Na 23 jaar liet SBS weten afscheid te nemen van Paulusma omdat de zender het tijd vond voor "iets nieuws".

Paulusma stapte daarna over naar Omroep MAX, waar zijn weerbericht op 1 januari 2020 voor het eerst te zien was bij Tijd voor MAX. Paulusma verzorgde dagelijks een item in het programma. Ook was de meteoroloog twee keer per dag te horen op NPO Radio 5.

Inzet

In januari dit jaar werd Paulusma benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet voor Friesland en talloze goede doelen. Hij werd drie keer uitgeroepen tot populairste weerman van het jaar. In reactie op het overlijden van Paulusma prees de commissaris van de Koning van Friesland, Arno Brok, de weerman als een ambassadeur voor Friesland en de Friese taal. Brok twitterde dat Paulusma zal worden gemist.

Omroep MAX zendt dinsdag in Tijd voor MAX een eerbetoon uit aan Paulusma met als titel Oant Moarn.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden