Clicky

 
Transport Online - Auto rijdt in op groep carnavalsvierders in België: zes doden [+foto's]

Auto rijdt in op groep carnavalsvierders in België: zes doden

Auto rijdt in op groep carnavalsvierders in België: zes doden [+foto's]
20-03-2022 09:57 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

STRÉPY-BRACQUEGNIES - [update 20:21 uur] In België zijn zes doden gevallen doordat een auto inreed op een groep carnavalsvierders. De aanrijding was zondagochtend in Strépy-Bracquegnies, een dorp in Wallonië. Het parket bevestigde 's avonds dat de bestuurder van de rampwagen met zijn neef op weg was naar huis na een bezoek aan een dancing.

Er wordt nog onderzocht of zij onder invloed waren van drank of drugs. Volgens mediaberichten was een eerste test positief. De twee, allebei begin 30, zijn aangehouden op verdenking van doodslag. Voor het ongeluk hadden ze nog een andere passagier thuis afgezet. De hoofdverdachte die achter het stuur van de BMW zat, heeft geen strafblad maar beging wel verscheidene verkeersovertredingen, waaronder te hard rijden.

Het stadsbestuur maakte aanvankelijk bekend dat er vier doden, twintig zwaargewonden en zeventig lichtgewonden waren. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd en of er opzet in het spel is. Justitie hoopt dat bestudering van beelden van bewakingscamera's uitsluitsel geeft. De aangehouden personen zijn inmiddels voor de eerste keer verhoord.

Burgemeester Jacques Gobert van La Louvière, waar Strépy-Bracquegnies onder valt, sprak van een "catastrofe". "Een wagen kwam met hoge snelheid aangereden en boorde zich in de menigte", aldus de burgemeester. "De bestuurder reed nog verder, maar we hebben hem kunnen onderscheppen."

Het Belgische nieuwsprogramma RTL Info meldde dat de slachtoffers bezig waren met voorbereidingen voor een carnavalsstoet die zondag aan het einde van de ochtend zou beginnen. Er zouden ongeveer 150 mensen op straat zijn geweest. Familie en vrienden van de slachtoffers zijn opgevangen in een sporthal.

De Belgische premier Alexander De Croo heeft zijn medeleven uitgesproken. "Verschrikkelijk nieuws uit Strépy-Bracquegnies. Een gemeenschap die zich klaarmaakte om te feesten in het hart geraakt. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers en hun families. Bijzondere dank ook aan alle hulpdiensten voor hun hulp en bijstand."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden