Clicky


 


Eén van Europa's grootste staalfabrieken, Azovstal, in Marioepol zwaar beschadigd

Eén van Europa's grootste staalfabrieken, Azovstal, in Marioepol zwaar beschadigd
20-03-2022 09:52 | Buitenland | auteur ANP

KIEV - De staalfabriek van Azovstal in Marioepol, een van de grootste in Europa, is zwaar beschadigd door beschietingen, hebben Oekraïense functionarissen zondag bekendgemaakt. "Een van de grootste metallurgische fabrieken in Europa is vernietigd. De economische verliezen voor Oekraïne zijn enorm", zegt parlementslid Lesia Vasylenko. Ze plaatste een video op Twitter waarin dikke rookkolommen opstijgen uit een industrieel complex.

Een andere politicus, Serhi Taroeta, schreef op Facebook dat Russische troepen die de havenstad belegeren "de fabriek vrijwel vernietigden".

Azovstal-directeur Enver Tskitishvili meldde op Telegram dat zijn bedrijf vanaf het begin van de Russische invasie voorzorgsmaatregelen heeft genomen om schade aan de fabriek te voorkomen. "De batterijen van de cokesoven vormen geen gevaar meer voor het leven van de inwoners. Ook hebben we de hoogovens goed stilgelegd", zegt hij. "We zullen terugkeren naar de stad, het bedrijf herbouwen en nieuw leven inblazen", beloofde hij.

De Azovstal-fabriek in Marioepol behoort tot de Metinvest-groep, die wordt gecontroleerd door de rijkste man van Oekraïne, Rinat Achmetov.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats