Clicky

 
Transport Online - Kaag wil maximale rente bij kopen 'op de pof' permanent verlagen

Kaag wil maximale rente bij kopen 'op de pof' permanent verlagen

Kaag wil maximale rente bij kopen 'op de pof' permanent verlagen
18-03-2022 19:37 | Financieel | auteur ANP

DEN HAAG - De rente die mensen betalen als ze producten 'op de pof' kopen, blijft als het aan het kabinet ligt maximaal 10 procent. In de coronacrisis was deze rente voor kopen op krediet, maar ook rood staan bij de bank, tijdelijk verlaagd van 14 procent naar 10 procent. Minister Sigrid Kaag van Financiën wil deze maatregel nu structureel zo houden.

Het vorige kabinet verlaagde de maximale rente op aandringen van de Kamer. Consumenten kunnen in de problemen komen door woekerrentes, en het kabinet probeert te voorkomen dat mensen geldproblemen krijgen of in de schulden terechtkomen.

"Door de lagere rentelasten zullen consumenten minder snel in financiële problemen komen bij het afsluiten van consumptief krediet", schrijft Kaag aan de Tweede Kamer. "Wanneer problematische schulden eenmaal zijn ontstaan zal de verlaging ervoor zorgen dat de totale schuldenlast van de consument minder snel oploopt." Het motiveert bedrijven bovendien om beter te controleren of klanten kopen op lening financieel wel aankunnen.

Het kabinet wil wel kijken naar de gevolgen van de permanente verlaging. Na twee jaar wordt deze dan ook geëvalueerd. Het kabinet zal "zich inzetten om mogelijke negatieve effecten te verminderen", belooft Kaag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats