Clicky

 
Transport Online - President Erdogan opent kolossale hangbrug over Dardanellen

President Erdogan opent kolossale hangbrug over Dardanellen

President Erdogan opent kolossale hangbrug over Dardanellen
18-03-2022 17:40 | Weer en Verkeer | auteur ANP

GALLIPOLI - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft een enorme hangbrug over de zeestraat Dardanellen geopend. De brug, 200 kilometer ten zuidwesten van Istanbul, verbindt Europees en Aziatisch Turkije. Het is een van de vele grote infrastructuurprojecten die onder de regering van Erdogan tot stand zijn gekomen.

De 3,6 kilometer lange brug heeft twee pijlers en de afstand tussen de twee pijlers maakt het in dat opzicht de langste hangbrug ter wereld. De brug is vanaf 2017 gebouwd door Turkse en Zuid-Koreaanse bedrijven voor naar schatting 2,5 miljard euro.

De opening was op de Turkse herdenkingsdag van een gewonnen zeeslag in de Eerste Wereldoorlog in de zeestraat. Geallieerde troepen deden er in 1915 en 1916 een maandenlange en mislukte poging het schiereiland van Gallipoli, aan de noordkant van de brug, te veroveren in de hoop door te stoten naar de hoofdstad van het Ottomaanse Rijk, Istanbul. De brug is naar een zeeslag in de Dardanellen in die tijd genoemd en heet Canakkale 1915-brug.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions