Clicky

 
Transport Online - Poetin prijst strijdkrachten en verschijnt in olympisch stadion

Poetin prijst strijdkrachten en verschijnt in olympisch stadion

Poetin prijst strijdkrachten en verschijnt in olympisch stadion
18-03-2022 15:12 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/AFP/DPA/RTR

MOSKOU - De Russische president Vladimir Poetin is in het olympische Loezjniki Stadion in het zuidwesten van Moskou verschenen en heeft daar de strijdkrachten geprezen voor hun "speciale militaire operatie" in Oekraïne. Hij verscheen tijdens een concert in het stadion voor de viering van de achtste verjaardag van wat de Russen de hereniging van de Krim met Rusland noemen.

De toespraak van Poetin werd in de uitzending van de staatstelevisie enige tijd onderbroken, volgens het Kremlin als gevolg van een technische storing. In plaats van Poetin waren er plotseling artiesten te zien. Even later verscheen Poetin weer in beeld en werd de hele speech uitgezonden. Het volle stadion juichte "voor Rusland, voor de overwinning".

Poetin herhaalde zijn standpunt dat de Russische militaire operatie nodig is om volkerenmoord op etnische Russen te voorkomen. Hij hamerde erop dat de pro-Russische Oekraïners in de regio Donbas en andere delen van het zuidoosten van Oekraïne wreed werden vervolgd sinds de machtswisseling in 2014. Toen werd een pro-Russische president in de hoofdstad Kiev afgezet tijdens massale betogingen. Volgens Poetin was het een vooral door de VS aangestuurde staatsgreep.

Het Loezjniki stadion dat destijds Leninstadion heette, werd gebouwd voor de Olympische Spelen van 1980. De Russische regering viert elk jaar de inname van het Oekraïense schiereiland de Krim in 2014.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden