Clicky


Eindhoven Airport breidt terminal uit

Eindhoven Airport breidt terminal uit

EINDHOVEN - Eindhoven Airport gaat de terminal uitbreiden. De huidige terminal is momenteel te klein omdat deze is gebouwd voor 5 miljoen passagiers per jaar. Eindhoven Airport gaat er van uit dat we weer terugkeren naar zo’n 7 miljoen passagiers (het niveau van voor de coronapandemie). Door de uitbreiding wordt het comfort voor reizigers en medewerkers verhoogd doordat meer ruimte ontstaat voor afwikkeling van de luchthavenprocessen en services.

De huidige terminal is circa 26.000 vierkante meter groot. Door de uitbreiding krijgt de terminal er in totaal 10.000 vierkante meter bij (8000 vierkante meter aan luchtzijde en 2.000 vierkante meter aan landzijde). De reclaimhal wordt vergroot en er komt meer ruimte voor (extra) gates. Ook het Non-Schengengebied wordt verruimd. Verder ontstaat meer ruimte voor horeca. De uitbreiding komt op de begane grond en de eerste verdieping. De uitbreiding wordt gebouwd aan de huidige terminal aan het voorterrein- pal tegenover de hoofdingang naar parkeergebouw P1. In oktober wordt bekend welke partij verantwoordelijk wordt voor de bouw.

Vandaag tekenen EGM architecten, Iv-Bouw en Eindhoven Airport het contract voor de ontwerpwerkzaamheden voor uitbreiding van de terminal. De architect maakt onder meer een voorlopig en een definitief ontwerp. Daarnaast verzorgt de architect de directievoering en het toezicht tijdens de bouw. Iv-Bouw verzorgt het constructief en installatietechnisch ontwerp. Het voorlopig ontwerp is eind juli gereed. Het definitieve ontwerp wordt in januari 2023 verwacht. De bouw start eind 2023. De uitbreiding is in de tweede helft van 2025 gereed. Delen ervan worden eerder al gefaseerd in gebruik genomen.

Eindhoven Airport is ervan overtuigd dat de uitbreiding van de terminal bijdraagt aan de kwaliteit, het comfort en de uitstraling die Eindhoven Airport wil bieden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,642

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions