Clicky

 
Transport Online - Oekraïne vertraagt vredesonderhandelingen volgens Poetin

Oekraïne vertraagt vredesonderhandelingen volgens Poetin

Oekraïne vertraagt vredesonderhandelingen volgens Poetin
18-03-2022 11:43 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR/DPA

MOSKOU - Oekraïne vertraagt de vredesonderhandelingen met Rusland door onrealistische voorstellen te doen, zei de Russische president Vladimir Poetin tijdens een gesprek met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz. Volgens het Kremlin is Oekraïne niet even bereid als Rusland om de onderhandelingen te versnellen.

Scholz heeft in het telefoongesprek van bijna een uur opgeroepen om zo snel mogelijk over te gaan tot een staakt-het-vuren en verbetering van de humanitaire situatie in Oekraïne. Het uiteindelijke doel moet volgens de Duitse leider zijn om een diplomatieke overeenkomst te bereiken over het conflict.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zei donderdag dat hij nog geen enkele "betekenisvolle bijdrage" van Rusland heeft gezien om de oorlog te beëindigen. Moskou doet volgens hem geen serieuze inspanningen om schot te brengen in de onderhandelingen.

Oorlogsmisdaden

Poetin klaagde in het gesprek met Scholz over Oekraïense oorlogsmisdaden die "worden genegeerd door het Westen". Raketaanvallen op woonwijken in de steden Donetsk en Makejvka hebben volgens de Russische leider veel mensen het leven gekost. Rusland wordt zelf ook beschuldigd van oorlogsmisdaden vanwege het gebruiken van clusterbommen en het bombarderen van onder meer woonwijken en ziekenhuizen.

Het online-overleg tussen beide landen gaat ondertussen verder, zonder dat er veel inhoudelijks naar buiten komt. Er worden militaire, politieke en humanitaire kwesties besproken, meldde Rusland eerder deze week. Een Oekraïense woordvoerder had het vrijdag over "heel moeilijke" gesprekken.

Wapenstilstand

Kiev eist een wapenstilstand en terugtrekking van de Russische troepen. Moskou wil dat Oekraïne een neutraal land wordt, NAVO-lidmaatschap uitsluit, de Krim als Russisch erkent en de afvallige regio's Donetsk en Loehansk als onafhankelijke staten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,211
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden