Clicky

 
Transport Online - Deense transportfamilie krijgt celstraf en hoge boetes voor fraude met chauffeurskaarten

Deense transportfamilie krijgt celstraf en hoge boetes voor fraude met chauffeurskaarten

Deense transportfamilie krijgt celstraf en hoge boetes voor fraude met chauffeurskaarten
18-03-2022 10:34 | Buitenland | auteur Redactie

FUNEN - Een transportfamilie uit het Deense Funen is donderdag 17 maart door de rechtbank van Odense veroordeeld vanwege fraude met chauffeurskaarten en daarmee het verbergen van overtredingen van de rij- en rusttijdregels.

De fraude kwam voor het eerst aan het licht op 12 februari 2021. Een lang onderzoek volgde. Uit het onderzoek bleek dat de vervoerder zelf op de chauffeurskaart van zijn vrouw reed en dat het vermoeden bestond dat de zoon op de chauffeurskaart van zijn grootvader reed. Het onderzoek leidde tot een aanklacht tegen in totaal vijf verdachten voor meer dan 700 overtredingen. De houders van de chauffeurskaarten worden beschuldigd van deelname aan de fraude.

De twee mannen die worden beschuldigd van fraude met chauffeurskaartenhebben tijdens de zaak gedeeltelijk schuld bekend, terwijl de eigenaren van de chauffeurskaarten tijdens de zaak onschuldig hebben gepleit.

Een unanieme jury bereikte in haar besluit dat de verdachten moeten worden veroordeeld voor alle aanklachten.

De 46-jarige eigenaar van het transportbedrijf werd veroordeeld tot 8 maanden gevangenisstraf, waarvan twee maanden moeten worden uitgezeten, terwijl de rest voorwaardelijk is gesteld aan de voorwaarden van een taakstraf. Hij moet daarnaast een boete betalen van DKK 442.000, omgerekend zo'n 59.376 euro. Hij kreeg daarbij een rijontzegging voor vrachtwagens opgelegd voor de duur van twee jaar.Tevens mag hij gedurende drie jaar geen transportbedrijf voeren.

De 22-jarige zoon werd veroordeeld tot vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf, eveneens om te zetten in een taakstraf, een boete van DKK 67.000, omgerekend ruim 9.000 euro, en een rijontzegging gedurende 1 jaar. De twee eigenaren van de chauffeurskaartenb kregen elk een proeftijd van 4 maanden.

Het transportbedrijf kreeg een boete van 2.137.000 DKK, omgerekend ruim 287.000 euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats