Clicky

 
Transport Online - 3,5 procent erbij voor distributiemedewerkers Holland & Barrett na dreigen met acties

3,5 procent erbij voor distributiemedewerkers Holland & Barrett na dreigen met acties

3,5 procent erbij voor distributiemedewerkers Holland & Barrett na dreigen met acties
17-03-2022 14:41 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

UTRECHT/BEVERWIJK - De mensen in het distributiecentrum van Holland & Barrett in Beverwijk kunnen weer lachen. Zij hebben samen een loonsverhoging van 3,5 procent weten af te dwingen. Daarmee zijn acties van de baan bij het DC van de gezondheidswinkels.

Sietske Smit, bestuurder FNV Handel: "Dit is een heel mooi resultaat en dik verdiend voor alle medewerkers. Zij zijn het niet echt gewend om samen op te komen voor hun rechten, laat staan dat ze in actie komen. Met onze ondersteuning hebben ze de druk opgevoerd bij hun werkgever. Die heeft eindelijk naar hen geluisterd. Zo zie je dat je samen sterker staat en een heleboel kunt bereiken."

Een petitie lag klaar

De 3,5 procent extra komt vanaf eind deze maand bovenop een zogeheten prestatiebeloning, die afhankelijk is van het functioneren van werknemers. Bij het bedrijf waren acties in de maak, nadat een gesprek met de directie niet tot goede afspraken leidde. Tientallen medewerkers stonden al klaar om vrijdag een petitie aan te bieden.

Er moeten nog meer dingen beter

Smit: "Dat is niet meer nodig. Al zijn er zeker nog dingen die beter moeten. Zoals jaarlijks een algemene loonsverhoging en een aanpassing van het beloningsbeleid, waarbij ook de medewerkers betrokken worden. Wij hopen dat de directie met ons om tafel wil om daarover te praten."

In DC al tijden niks erbij

De mensen in het DC waren boos, omdat ze er al tijden weinig tot niks bij hadden gekregen. Daardoor leverden ze steeds meer in aan koopkracht. Ook profiteerden veel medewerkers niet van de invoering van een nieuw salarishuis. En nu wilde de directie ze afschepen met tweemaal 2 procent en een eenmalige uitkering van € 100 bruto bij een voltijdsdienstverband.

Onrustig in de winkelstraat

De onrust bij Holland & Barrett staat niet op zichzelf. Het rommelt op meer plekken in de winkelstraat en distributiecentra, omdat mensen het zat zijn dat ze te weinig verdienen en hun werk moeten doen met steeds minder collega's. Zo zijn er acties bij het DC van Hennis & Mauritz (H&M) en verloopt vandaag een ultimatum van de FNV aan Gall & Gall. Ook bij Primark roeren medewerkers zich, nu de keten mensen de laan uit wil sturen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,987
Diesel1,758

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions