Clicky


P&O Ferries schort alle vaarten komende dagen op in afwachting van 'grote aankondiging'

P&O Ferries schort alle vaarten komende dagen op in afwachting van 'grote aankondiging'
17-03-2022 14:56 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DOVER - [update 14:56 uur] P&O heeft donderdagochtend al zijn afvaarten van veerboten opgeschort in afwachting van een 'grote aankondiging'. Dat meldt het bedrijf via een berichtje op sociale media. De opschorting van de afvaarten zorgt voor veel vertragingen in de havens. Donderdagmiddag communiceert het bedrijf via sociale media dat het 'enkele dagen' niet in de vaart zal zijn.

De grootste veerbootmaatschappij van Groot-Brittannië bevestigde aan de Britse krant de Daily Mail dat het niet failliet zou gaan en zei dat het nieuws 'de levensvatbaarheid op lange termijn van het bedrijf veilig zou stellen'.

Een woordvoerder voegde toe: "Om deze aankondiging te vergemakkelijken is aan al onze schepen gevraagd om hun passagiers en lading te lossen en stand-by te staan ​​voor verdere instructies. Dit betekent dat we verwachten dat al onze havens vandaag ernstige verstoringen zullen ervaren."

P&O Ferries schreef op Twitter: "Helaas kunnen de diensten van P&O Ferries de komende dagen niet varen. Onze haventeams zullen je begeleiden en reizen worden via een alternatieve operator geregeld. Onze excuses voor het ongemak dat dit zal hebben voor uw reisplannen."

P&O Ferries, dat passagiers en vracht vervoert, is eigendom van de in Dubai gevestigde logistieke gigant DP World.

Het exploiteert deze vier routes: Dover naar Calais; Hull naar Rotterdam; Liverpool naar Dublin en Cairnryan, Schotland naar Larne, Noord-Ierland.

Afvaarten tussen Hull en Zeebrugge, België, werden al stopgezet in januari 2021.

Na de uitbraak van het coronavirus waarschuwde P&O Ferries in mei 2020 dat ongeveer 1.100 werknemers hun baan zouden kunnen verliezen als onderdeel van een plan om het bedrijf 'levensvatbaar en duurzaam' te maken.