Clicky

 
Transport Online - Inflatie in eurolanden nog hoger dan eerder berekend

Inflatie in eurolanden nog hoger dan eerder berekend

Inflatie in eurolanden nog hoger dan eerder berekend
17-03-2022 11:31 | Financieel | auteur ANP

LUXEMBURG - De inflatie in de eurolanden, waaronder Nederland, is in februari nog sterker toegenomen dan eerder gemeten. Het dagelijks leven was vorige maand 5,9 procent duurder dan een jaar eerder, meldt het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een nieuwe berekening. Eerder meldde het bureau dat de prijzen in doorsnee met 5,8 procent waren gestegen.

Vooral de dure energie drijft de prijsstijgingen op. Gas en olie stegen al hard in prijs in de aanloop naar de Russische inval in Oekraïne, die 24 februari begon. Handelaren hielden toen rekening met verstoringen in de toevoer van olie uit Rusland door de troepenopbouw aan de grens met Oekraïne. Ook voedingsmiddelen en diensten zijn duurder geworden, meldt Eurostat.

Nederland kampte met een bovengemiddeld hoge inflatie van 7,3 procent. Dat was wel iets minder dan in januari. Het hardst stegen de prijzen in Litouwen en Estland met inflatiecijfers van respectievelijk 14 procent en 11,6 procent.

Het Centraal Planbureau (CPB), een belangrijke adviseur van de Nederlandse regering, waarschuwde eerder deze maand al dat de koopkracht mede door de oorlog in Oekraïne aanzienlijk zal dalen. Het kabinet wil die koopkrachtdaling tegengaan door de belastingen en accijnzen op gas, elektriciteit en benzine te verlagen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions