Clicky

 
Transport Online - Zelenski vraagt Duitsland om hulp bij neerhalen 'muur' in Europa

Zelenski vraagt Duitsland om hulp bij neerhalen 'muur' in Europa

Zelenski vraagt Duitsland om hulp bij neerhalen 'muur' in Europa
17-03-2022 10:33 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/AFP/DPA

BERLIJN - De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft, verwijzend naar de Koude Oorlog, Duitsland om hulp gevraagd bij het neerhalen van een nieuwe "muur" van Rusland in Europa. Dat deed hij in zijn videoboodschap aan de Bondsdag.

Het gaat volgens Zelenski niet om "een Berlijnse muur", doelend op de jarenlange fysieke scheiding tussen West- en Oost-Berlijn, maar een symbolische muur die vrijheid van mensen ontneemt. Hij stelde dat deze muur "met elk bombardement groter wordt".

Verder vroeg de Oekraïense leider onder meer om steun voor de poging van zijn land om lid te worden van de Europese Unie. Hij was daarnaast kritisch op het besluit om te stoppen met Nord Stream 2, een gaspijplijn van Rusland naar Duitsland. Dat had volgens hem al veel eerder moeten gebeuren.

Zelenski kreeg voorafgaand aan zijn toespraak een staande ovatie van de Duitse parlementariërs. De Oekraïense president hield eerder toespraken in de volksvertegenwoordigingen van onder meer de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions