Clicky

 
Transport Online - Woning IJsselstein doorzocht in onderzoek afpersing De Groot Fresh Group

Woning IJsselstein doorzocht in onderzoek afpersing De Groot Fresh Group

Woning IJsselstein doorzocht in onderzoek afpersing De Groot Fresh Group
16-03-2022 17:31 | Criminaliteit | auteur ANP

IJSSELSTEIN - De politie heeft woensdag een woning in IJsselstein doorzocht in het onderzoek naar het gooien van een handgranaat naar een woning in Kerkdriel. Deze aanslag begin 2020 maakt deel uit van de afpersingszaak van fruitbedrijf De Groot Fresh Group uit Hedel.

Eerder is al een verdachte uit IJsselstein opgepakt voor betrokkenheid. Hij werd vorig jaar door de rechtbank veroordeeld tot vijf jaar cel.

"De rechtbank concludeerde al dat er meer mensen betrokken zijn geweest bij de zaak. De politie is in het onderzoek op informatie gestuit die leidde naar een woning in IJsselstein", aldus de politie.

De politie hoopt snel nog een nieuwe verdachte aan te houden in de zaak. Een woordvoerder kan desgevraagd niet melden of er iets in de woning is gevonden.

Medewerkers van fruitbedrijf De Groot worden al sinds 2019 bedreigd. Toen werd een lading cocaïne gevonden in een van de fruittransporten en informeerde het fruitbedrijf de politie. Het bedrijf ontving daarna dreig-sms'jes van criminelen die geld eisen voor de lading cocaïne.

In de afgelopen jaren hebben meerdere aanslagen plaatsgevonden bij woningen van medewerkers. Bij het bewuste pand in Kerkdriel werd een condoleancekaart door de brievenbus gedaan, vlak voordat de handgranaat werd gegooid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden