Clicky

 
Transport Online - Man valt vijf meter naar beneden van Kademuur na vuistslag: 2,5 jaar cel

Man valt vijf meter naar beneden van Kademuur na vuistslag: 2,5 jaar cel

Man valt vijf meter naar beneden van Kademuur na vuistslag: 2,5 jaar cel
16-03-2022 14:29 | Misdaad | auteur Redactie

DEN BOSCH - De rechtbank Oost-Brabant heeft een 41-jarige man uit Litouwen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar. Hij sloeg een andere man, die daardoor van een muurtje vijf meter naar beneden viel en ernstig gewond raakte.

De verdachte stapte in november 2021 vroeg in de avond op twee mannen af die op de Kademuur aan de Buitenhaven in het centrum van 's-Hertogenbosch zaten. Hij had eerder op de dag al ruzie gehad met één van deze mannen, en sloeg hem nu met zijn vuist in het gezicht. Het slachtoffer viel daardoor naar achteren van het muurtje af en kwam vijf meter lager op de grond neer.

Volgens de rechtbank maakte de verdachte zich schuldig aan een poging tot doodslag. Het muurtje is slechts 40 centimeter breed en aan de achterkant ligt, vijf meter lager, een harde zandgrond. Door het slachtoffer, die met zijn rug naar het water op dit muurtje zat, met kracht in het gezicht te slaan, aanvaardde de verdachte de aanmerkelijke kans dat de man naar beneden zou vallen en daardoor zou overlijden.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte zich in het geheel niet bekommerde om het leven van het slachtoffer en dat hij diens leven op het spel zette. Het slachtoffer brak door de val zijn borstbeen en wervels, waarvoor een ingrijpende operatie noodzakelijk was. Verder weegt mee dat de verdachte fors onder invloed van alcohol was, zelf de confrontatie zocht en dat hij direct na het voorval weg is gelopen. Ook zat hij in de proeftijd van een eerdere veroordeling. De rechtbank oordeelt dat de verdachte de eerder voorwaardelijk opgelegde celstraf van één week nu alsnog moet uitzitten.

 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,176
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats