Clicky

 
Transport Online - Drie zwaargewonden bij ernstig vrachtwagenongeval op Duitse A46 [+foto's]

Drie zwaargewonden bij ernstig vrachtwagenongeval op Duitse A46

Drie zwaargewonden bij ernstig vrachtwagenongeval op Duitse A46 [+foto's]
16-03-2022 14:01 | Ongevallen | auteur Redactie | Esther van der Wal

GREVENBROICH - Bij een ernstig ongeval op de Duitse A46 tussen de knooppunten Grevenbroich Kapellen en Neuss-Holzheim zijn woensdagochtend omstreeks 8.10 uur meerdere personen gewond geraakt.

Om nog niet opgehelderde redenen zijn drie vrachtwagens met elkaar in botsing gekomen en is ook een auto betrokken geraakt bij het ongeval. Drie mensen raakten zwaargewond en moesten naar ziekenhuizen worden vervoerd, van wie één per traumaheli. Een vierde chauffeur bleek ongedeerd en hoefde ter plaatse niet verder te worden behandeld.

De hulpdiensten, die kort na het ongeval ter plaatse waren, troffen de hele rijbaan versperd aan en een chauffeur zat nog in de cabine, maar zat gelukkig niet bekneld. Terwijl twee gewonden al buiten de ongevalsvoertuigen konden worden behandeld door de rhulpdiensten, moest de chauffeur die in de vrachtwagen zat eerst uit het wrak worden gehaald om verdere mogelijke verwondingen uit te sluiten.

Met behulp van een zogenaamd reddingsplatform hebben de hulpdiensten toegang tot de gewonde gekregen en het lichaam geïmmobiliseerd tegen verdraaien. Eindelijk was het mogelijk om hem voorzichtig uit het voertuig te tillen en hem voor verdere verzorging aan de ambulance over te dragen.

Ondertussen zorgden andere brandweerlieden voor de brandbeveiliging en verzamelden lekkende bedrijfsmaterialen om verontreiniging van de omgeving te voorkomen. Tot ongeveer 11.30 uur zorgden hulpverleners van de brandweer voor brandbeveiliging tijdens de verdere opruimwerkzaamheden. Het terrein is vervolgens overgedragen aan de politie.

De snelweg was rond het middaguur nog steeds afgesloten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden