Clicky


 


Karskens: geen fakenews op ON, we laten iedereen aan het woord

Karskens: geen fakenews op ON, we laten iedereen aan het woord
16-03-2022 09:56 | Binnenland | auteur ANP

HILVERSUM - Arnold Karskens, de voorman van aspirant-omroep Ongehoord Nederland, vindt dat in zijn programma's "iedereen aan het woord komt en alle meningen worden gehoord". Dat zegt hij woensdag tegen het ANP in reactie op een artikel in Trouw. Hierin stellen experts dat ON desinformatie verspreidt en een te eenzijdig geluid laat horen.

"Wat ons betreft zijn alle politici van heel Nederland welkom in onze programma's", beklemtoont Karskens. "Van PvdA tot BIJ1, van Forum tot VVD." Volgens de voorman van ON zijn de afgelopen weken ook politici van alle partijen uitgenodigd voor de uitzendingen van Ongehoord Nieuws. "Maar sommigen wilden zelf niet komen. Jesse Klaver rent bijvoorbeeld weg als hij in de gangen van de Kamer onze microfoon ziet." Om die reden zijn volgens Karskens de afgelopen weken alleen rechtse parlementariërs in de uitzendingen verschenen.

Hij herkent zich met klem niet in het verwijt dat zijn omroep desinformatie zou verspreiden. "Politici spuien doorlopend allerlei desinformatie", stelt hij. "Kijk naar Mark Rutte die voortdurend van alles roept dat niet klopt. Is dat dan de schuld van de media?"

Ander geluid

De journalist blijft ook staan achter zijn stelling dat het Westen mede schuld draagt aan de Russische inval in Oekraïne. "Feiten zijn mede afhankelijk van wie je het vraagt. In Rusland wordt er heel anders tegen de inval aangekeken dan in Nederland. Ook voor dat geluid moet ruimte zijn op de Nederlandse televisie."

Ook in de verwijten dat zijn omroep racistisch zou zijn, een klacht die meerdere mensen deponeerden bij de NPO Ombudsman, herkent Karskens zich niet: "Wij zijn de meest diverse omroep van Hilversum. Daar zouden alle andere omroepen een voorbeeld aan moeten nemen." De gesprekken met de NPO over de klachten noemt Karskens "zeer constructief".

De omroep van Karskens kreeg vorig jaar van toenmalig demissionair mediaminister Arie Slob de aspirant-status op voorwaarde dat de omroep "dezelfde ideeën over onafhankelijke journalistiek" deelde als andere omroepen binnen de NPO. ON heeft toen ook expliciet de NPO-code ondertekend die dat voorschrijft en verplicht. Ondanks de voorwaarden van Slob laat het ministerie van OCW weten dat er vanuit het ministerie geen toezicht wordt gehouden op de content die Ongehoord Nederland maakt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions