Clicky


Eerste Iveco Daily’s met het BE-Combi 3500PLUS Systeem voor Babypark

Eerste Iveco Daily’s met het BE-Combi 3500PLUS Systeem voor Babypark
15-03-2022 10:11 | Bedrijfsauto Nieuws | auteur Redactie

KESTEREN - Babypark Kesteren heeft twee Iveco Daily’s met het BE-Combi 3500PLUS Systeem aan de vloot toegevoegd. De voertuigen worden ingezet voor het bezorgen van baby-artikelen bij particulieren. Babypark koos voor het BE-Combi 3500PLUS Systeem vanwege het hoge netto laadvermogen en het feit dat een BE-rijbewijs voldoende is om er mee te mogen rijden.

Babypark heeft een compleet assortiment babyspullen, babykamers, kinderkamers, kinderwagens, autostoelen en buggy’s. Belangrijk onderdeel van de service is bezorging aan huis. “Daarvoor zetten we vooral vrachtwagens in, maar het wordt steeds moeilijker om voldoende chauffeurs te vinden met een C-rijbewijs”, zegt Gijs Timmer, wagenparkbeheerder van Babypark. “Bovendien voeren steeds meer steden milieuzones in waar je niet meer zomaar met een vrachtwagen mag komen. Dat zal de komende jaren alleen maar toenemen.”

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Voor Babypark was dat reden om op zoek te gaan naar een alternatief. “We hebben ook een paar bestelbussen, maar die hebben een beperkt laadvermogen van 750 kilo. Daar zit je al snel aan als je een paar meubels meeneemt. Daarom zochten we een voertuig dat qua laadvermogen tussen een busje en een vrachtwagen in zit, maar wel geschikt is voor het BE-rijbewijs. Zo ben ik in contact gekomen met BE-Combi en is het balletje gaan rollen. We hebben verschillende opties met elkaar vergeleken en uiteindelijk bood de Iveco Daily met het BE-Combi 3500PLUS Systeem de beste prijs-kwaliteitverhouding.”

Netto laadvermogen van 2850 kilo

De Iveco Daily BE-combinaties hebben een netto laadvermogen van 2850 kilo. “Dat betekent dat we met deze voertuigen bijna vier keer zoveel kunnen meenemen als met onze bussen”, zegt Timmer. “Ander groot voordeel is dat je er met een BE-rijbewijs mee mag rijden.”

De levering kwam tot stand in samenwerking met Iveco Schouten en BE-Combi uit Vuren. De Citybox-laadbak is naar de wens van Babypark gespecificeerd. Timmer: “Een makkelijke in- en uitstap en voldoende werkruimte zijn voor ons belangrijk, zodat we meubels eenvoudig kunnen stapelen. De hoogte en lengte van de laadbak is daar specifiek op afgestemd. Voor het comfort van onze medewerkers zijn de voertuigen zeer compleet uitgerust en voorzien van navigatie, Apple CarPlay, cruise control en airconditioning. Een camerasysteem zorgt voor optimaal zicht bij het achteruitrijden.”

Positieve ervaring

Babypark, dat tien megastores heeft in Nederland en één in Duitsland, zet de Iveco Daily BE-Combinaties in voor het thuisbezorgen van bestellingen in Nederland, België en Duitsland. Timmer kijkt terug op een plezierige samenwerking met BE-Combi. “Ze weten waar ze het over hebben en zijn in staat om een oplossing op maat te bieden voor onze wensen en eisen. Voor ons zijn dit compleet nieuwe voertuigen en dan is het prettig om samen te werken met een professionele partij als BE-Combi. De eerste ervaringen zijn zeer positief.”