Clicky

 
Transport Online - China: wij zijn geen partij in Oekraïne-conflict

China: wij zijn geen partij in Oekraïne-conflict

China: wij zijn geen partij in Oekraïne-conflict
15-03-2022 10:02 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/DPA

BEIJING - De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi ziet zijn land niet als partij in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, zei hij in een telefoongesprek met zijn Spaanse ambtsgenoot José Manuel Albares. Tegelijkertijd heeft China, dat sancties uit principe afwijst, het recht "z'n legitieme rechten en belangen" te verdedigen, aldus Wang.

Wang ging niet in op Amerikaanse berichten van de afgelopen dagen dat Rusland China om militaire steun zou hebben gevraagd. Die berichten werden door China en Rusland eerder al ontkend.

De buitenlandminister liet niet veel los over de ontmoeting op maandag in Rome tussen de Chinese topdiplomaat Yang Jiechi en de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan. Wang liet alleen los dat de twee een "eerlijk, diepgaand en constructief" gesprek hebben gehad, waarbij onder meer Taiwan ter sprake kwam.

Het democratisch bestuurde eiland wordt door China gezien als een afvallige provincie en Chinese leiders willen niet dat andere landen Taiwan behandelen als een onafhankelijke staat.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden