Clicky


Gas gespoten in cabine van Nederlandse chauffeur langs Franse A4

Gas gespoten in cabine van Nederlandse chauffeur langs Franse A4
15-03-2022 08:50 | Criminaliteit | auteur Redactie

SAVERNE - Een 46-jarige Nederlandse vrachtwagenchauffeur schrok vannacht rond 02:45 uur wakker toen er ineens iemand in zijn cabine stond "die de boel wilde plunderen". Dat laat de chauffeur dinsdagochtend aan Transport Online weten.

De chauffeur stond langs de A4 tussen Metz en Strassbourg bij een tankstation geparkeerd. Hij moest één afslag verder laden maar daar mogen de chauffeurs niet op het terrein overnachten.

De politie vertelde de chauffeur dat hij niet de enige was vannacht. Bij nog drie chauffeurs was gas in de cabine gespoten en was er sprake van veel dieseldiefstal in de omgeving. De politie gaf aan dat er een roversbende actief is in de omgeving.

De chauffeur vertelt dat hij wakker schrok doordat er iemand binnen in de cabine stond. De verdachten hadden aan de bijrijderskant het slot uit de deur gehaald en zo zijn ze binnengekomen.

"Ik ben goed beroerd van die rommel", laat hij weten. Hij is niet buiten kennis geweest en had geen verzorging nodig. "Waarschijnlijk heb ik niet genoeg gas binnen gekregen omdat ik wakker ben geworden. Wel heb ik dreunende koppijn en ik ben misselijk", vertelt hij terwijl hij onderweg naar huis is.

Zijn jas en kleding lagen buiten naast de cabine. Gelukkig is er verder niets buit gemaakt, vertelt de chauffeur die liever anoniem blijft.