Clicky


Vrachtwagen sleept kei van 250 kilo kilometerslang mee over de Duitse A1

Vrachtwagen sleept kei van 250 kilo kilometerslang mee over de Duitse A1 [+foto]
14-03-2022 14:15 | Opmerkelijk | auteur Redactie

SITTENSEN/GLINDBUSCH - De Duitse politie noemt het nu al de 'vangst van de week'. Maandagochtend omstreeks 06.30 uur deed een patrouilleploeg van de Duitse snelwegpolitie een bijzondere ontdekking op het parkeerterrein van de A1 in Glindbusch. Op een toegangsweg stond een kei van zo'n 250 kilogram in de weg. Het was aanvankelijk onduidelijk hoe de kei op deze plek terecht was gekomen.

Zijn "route" kon echter snel worden gereconstrueerd aan de hand van het slijpspoor. Medewerkers van een sleepdienst brachten de steen terug naar de plaats van herkomst, de Shell-truckstopplaats in Sittensen.

Het bleek dat een tot nu toe onbekende chauffeur zijn vrachtwagen heeft gekeerd, het grote rotsblok onder het voertuig klemde en 18 kilometer in de richting van Bremen naar de parkeerplaats van Glindbusch sleepte, meldt de politie maandagmiddag.

De politie spreekt van geluk dat de kei tijdens de rit niet kapot gegaan is. Getuigen die de ongebruikelijke rit met de grote steen hebben opgemerkt wordt verzocht contact op te nemen met de politie.