Clicky

 
Transport Online - Zelenski zegt toespraak Raad van Europa af om 'dringende' redenen

Zelenski zegt toespraak Raad van Europa af om 'dringende' redenen

Zelenski zegt toespraak Raad van Europa af om 'dringende' redenen
14-03-2022 13:32 | Buitenland | auteur ANP

STRAATSBURG - De Oekraïense president Volodimir Zelenski kan de Raad van Europa maandag toch niet toespreken. Hij moet afzeggen wegens "heel dringende onvoorziene omstandigheden", laat de raad, een verdragsorganisatie die de democratie en de mensenrechten in Europa bewaakt, weten. De premier valt voor Zelenski in.

Oekraïne laat vooralsnog in het midden wat er tussen is gekomen, maar dat laat zich raden, zegt een woordvoerder van de raad. "Ze zijn tenslotte in oorlog. Misschien is er een verbindingsprobleem of heeft iets anders zijn aandacht nodig."

De parlementaire vergadering van de raad wordt nu toegesproken door de Oekraïense premier Denis Sjmyhal. Hij krijgt om 16.00 uur het woord.

De Raad van Europa houdt maandag een speciale zitting over de gevolgen van de aanval van Rusland op Oekraïne. Rusland is kort na de inval als lid geschorst en liet later weten zich helemaal uit de raad terug te trekken. Volgens het Kremlin ondermijnen de landen van de Europese Unie en van de NAVO het functioneren van de raad.

Die werd in 1949 opgericht om de vrede, de rechtsstaat, de democratie en de mensenrechten in alle landen van Europa te bevorderen. De raad staat geheel los van de EU en telt bijna vijftig leden, inclusief landen in de Kaukasus.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions