Clicky

 
Transport Online - Gall & Gall krijgt nog één kans om acties te voorkomen

Gall & Gall krijgt nog één kans om acties te voorkomen

Gall & Gall krijgt nog één kans om acties te voorkomen
14-03-2022 10:22 | Financieel | auteur Redactie | Esther van der Wal

UTRECHT - Het is vijf voor twaalf voor Gall & Gall. De slijterijketen moet voor donderdag 17 maart 18.00 uur voldoen aan de eisen van zijn werknemers voor een nieuwe cao, anders gaan zij actievoeren. Dat staat in een ultimatum dat de FNV heeft gestuurd.

Jethro Warbroek, bestuurder van FNV Handel: "De klok tikt voor Gall & Gall. Onze leden hebben het beroerde eindbod van het bedrijf allemaal afgewezen. Duidelijker kan niet. Wij geven de directie nog één kans om met iets beters te komen."

De FNV eist een cao van een jaar (vanaf 1 januari 2022) en een loonsverhoging van 5 procent. Daarnaast moeten de salarissen vanaf 1 oktober mee gaan groeien met de inflatie (automatische prijscompensatie). Ook wil de vakbond dat de medewerkers een coronabonus krijgen van € 500 netto en dat zij hun toeslag voor werken op zaterdag houden.

Gall & Gall biedt niet meer dan 3,25 procent erbij voor dit jaar. Verder wil het concern alle toeslagen afschaffen, op die voor de zondagen na.

Alexander van Stokkum, winkelmanager Gall & Gall en lid ondernemingsraad (or): "Alles wordt duurder en wij willen onze huizen, stroom en boodschappen kunnen blijven betalen. Het klopt niet dat we als werknemers de rekening betalen voor de stijgende prijzen, terwijl Gall & Gall en moederbedrijf Ahold Delhaize gigantisch veel winst maken. Ze moeten niet vergeten dat ze dat doen, omdat wij in coronatijd keihard zijn blijven doorwerken."

De 2.000 medewerkers hebben sinds vorig jaar eindelijk weer een cao. Daarvoor vielen zij enkele jaren onder een arbeidsvoorwaardenregeling (avr) die de keten had afgesproken met de or. In de kortlopende cao – een half jaar - was de belangrijkste afspraak 2,75 procent meer loon, maar net aan genoeg om de snel groeiende inflatie bij te houden.

Warbroek: "Ik heb meteen gezegd dat die cao voor ons een begin was maar zeker niet het eindpunt en dat ik snel nieuwe afspraken wilde maken over meer loon en vaste banen."

Gall & Gall is een dochteronderneming van Ahold Delhaize en heeft 584 winkels in Nederland, waarvan 128 franchise.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions