Clicky


Kremlin: Rusland en Oekraïne praten maandag per video verder

Kremlin: Rusland en Oekraïne praten maandag per video verder
13-03-2022 20:00 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

MOSKOU - Gesprekken tussen Rusland en Oekraïne vinden momenteel niet plaats maar zullen wel maandag worden voortgezet, zei een Kremlin-woordvoerder zondag tegen het Russische persbureau RIA.

Eerder had een Oekraïense presidentiële adviseur gezegd dat Oekraïne en Rusland zondag actief besprekingen voerden, met de situatie rond de belegerde stad Marioepol als bijzonder aandachtspunt. Dat laatste weerspreekt het Kremlin dus.

Volgens het Russische persbureau TASS zullen de gesprekken maandag per videoverbinding plaatsvinden.

Erdogan

Eerder zondag werd bekend dat de Russische president Vladimir Poetin bereid zou zijn om zijn Oekraïense ambtsgenoot Volodimir Zelenski te ontmoeten. Volgens de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu heeft Poetin dat vorige week gezegd tegen de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die wil bemiddelen in de oorlog na de Russische invasie in Oekraïne.

De Turkse minister zei dat ook "de Oekraïense kant er klaar voor is". De Russen van hun kant meldden dat er "aanzienlijke vooruitgang" is geboekt in het lopende contact met Oekraïne. Ook zij sluiten niet uit dat er binnenkort een "gemeenschappelijke positie" wordt bereikt.