Clicky


Politie in Kiev meldt dood Amerikaanse journalist Brent Renaud

Politie in Kiev meldt dood Amerikaanse journalist Brent Renaud
13-03-2022 19:55 | Buitenland | auteur ANP

KIEV - Een Amerikaanse journalist is door een sluipschutter doodgeschoten in Irpin, een voorstad van de Oekraïense hoofdstad Kiev. De politie in Kiev meldt op Facebook verder dat zeker een andere journalist gewond raakte.

Volgens de politie gaat het bij de dode om de 50-jarige videojournalist Brent Renaud, die in opdracht van het Amerikaanse tijdschrift Time in Oekraïne was. Eerder was aangenomen dat Renaud voor The New York Times werkt omdat de naam van die krant op zijn perskaart staat. De krant zegt in een reactie "diep bedroefd te zijn" over het bericht van Renauds dood, maar dat hij niet voor The New York Times in Oekraïne was.

De politie plaatste bij het bericht foto's van een lichaam, van een perskaart bevestigd op een kogelwerend vest en van een Amerikaans paspoort. Volgens de documenten gaat het inderdaad om Renaud.

De VS hebben de aanval op de journalist veroordeeld. "We zijn geschokt dat journalisten en filmmakers - niet-strijders - in Oekraïne zijn gedood en gewond door strijdkrachten van het Kremlin", schreef de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter.