Clicky

 
Transport Online - China meldt 3393 nieuwe coronabesmettingen, hoogste aantal in twee jaar

China meldt 3393 nieuwe coronabesmettingen, hoogste aantal in twee jaar

China meldt 3393 nieuwe coronabesmettingen, hoogste aantal in twee jaar
13-03-2022 10:09 | Coronavirus | auteur ANP

BEIJING - In China zijn zondag 3393 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd, het hoogste aantal sinds februari 2020, toen het land voor het laatst kampte met een grote golf aan besmettingen. Tot enkele dagen geleden meldde China nog hooguit honderden besmettingen per dag.

De huidige uitbraak heeft de autoriteiten ertoe bewogen meerdere noordoostelijk gelegen steden in lockdown te plaatsen. Ook zijn alle scholen in Shanghai, waar ruim 27 miljoen mensen wonen, gesloten. In meer dan tien regio's verspreidt het virus zich momenteel snel.

The New York Times meldde zaterdag dat twee burgemeesters van steden in het noordoosten van het land, waar de uitbraak woedt, zijn ontslagen. Een reden hiervoor werd door de Chinese autoriteiten niet gegeven.

China veranderde in de afgelopen maanden van koers, nadat het land gedurende een groot deel van de pandemie nastreefde volledig coronavrij te blijven. Inmiddels accepteren de landelijke autoriteiten lokaal enkele besmettingen, op voorwaarde dat stadsbesturen voorkomen dat het virus zich verder verspreidt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden