Clicky


Nederlandse vrachtwagenchauffeur in Groot-Brittannië veroordeeld tot 15 jaar cel vanwege drugssmokkel

Nederlandse vrachtwagenchauffeur in Groot-Brittannië veroordeeld tot 15 jaar cel vanwege drugssmokkel
12-03-2022 10:14 | Criminaliteit | auteur Redactie | Esther van der Wal

CANTERBURY - Een Nederlandse vrachtwagenchauffeur die 63 kilo cocaïne in een lading elektronica verstopte, is gevangen gezet na een onderzoek van de Britse National Crime Agency (NCA). De 50-jarige Elroy S. reed op 17 juni 2021 met een vrachtwagen van Nederland naar Groot-Brittannië toen deze werd gestopt bij de Britse grens in Coquelles, Frankrijk.

De trailer werd doorzocht door Border Force-officieren en drie kartonnen dozen bleken met huishoudfolie aan de bovenkant van de lading te zijn vastgemaakt. De inhoud van de dozen werd getest en bleek cocaïne te bevatten. De  NCA schat de straatwaarde van de drugs op ongeveer 5 miljoen Britse pond, omgerekend bijna 6 miljoen euro.

S. ontkende een poging tot het smokkelen van de cocaïne, maar werd op 1 maart door een jury van de Canterbury Crown Court veroordeeld. Hij is gisteren, vrijdag 11 maart, bij dezelfde rechtbank veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf.

NCA-afdelingscommandant Mark Howes zei: "S. fungeerde als koerier voor deze drugs en het verlies ervan zal een slag toebrengen aan de georganiseerde misdaad achter deze zending. Deze cocaïne zou uitbuiting en geweld in Groot-Brittannië hebben aangewakkerd en we zullen ons werk met partners voortzetten om de handel in drugs aan te pakken."