Clicky

 
Transport Online - Yeşilgöz wil geen hoofddoek of keppel voor boa in dienst

Yeşilgöz wil geen hoofddoek of keppel voor boa in dienst

Yeşilgöz wil geen hoofddoek of keppel voor boa in dienst
11-03-2022 20:28 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

DEN HAAG - Ook buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) in dienst moeten er neutraal uitzien, vindt minister Dilan Yeşilgöz. Daarom komt zij met een richtlijn waar boa's zich aan moeten houden. In de praktijk betekent het dat boa's in dienst bijvoorbeeld geen keppel, kruis of hoofddoek meer dragen.

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft ze hierover in gesprek te gaan met gemeenten. Het uniform voor boa's moet dezelfde "neutraliteit, landelijke uniformiteit en herkenbaarheid" krijgen als politie-uniformen. Hoe de richtlijn er precies uit gaat zien, kan de minister nu nog niet zeggen. Daarover gaat ze in gesprek met gemeenten. Voor agenten in functie is het nu al niet toegestaan om uitingen van religie te dragen in hun uniform, benadrukt een woordvoerder van het ministerie van Justitie.

Yeşilgöz komt hiermee tegemoet aan een wens van de Tweede Kamer. Een motie van de PVV die dit moet regelen, werd vorig jaar december aangenomen. Het voorstel kreeg steun van de VVD, SP, SGP, JA21, FVD, Groep van Haga, BBB en het onafhankelijke lid Pieter Omtzigt.

In de stad Utrecht nam de gemeenteraad vorig jaar november juist een motie aan die religieuze uitingen voor boa's moet toestaan. Politiechef Martin Sitalsing van Midden-Nederland zei in oktober geen bezwaren te hebben tegen een agent met een hoofddoek.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden