Clicky

 
Transport Online - Verenigde Staten komen met zwaardere sancties voor Rusland

Verenigde Staten komen met zwaardere sancties voor Rusland

Verenigde Staten komen met zwaardere sancties voor Rusland
11-03-2022 16:44 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

WASHINGTON - De Verenigde Staten komen met zwaardere sancties tegen Rusland vanwege de aanhoudende strijd in Oekraïne. President Joe Biden heeft gezegd dat voor Rusland de status van "permanente normale handelsbetrekkingen" ingetrokken gaat worden, waarmee Rusland een zelfde behandeling zou krijgen als bijvoorbeeld Noord-Korea. Ook doen de Amerikanen Russische wodka, diamanten en visproducten zoals kaviaar in de ban.

Door Rusland de belangrijke handelsstatus te ontnemen wordt de weg vrijgemaakt voor de VS om tarieven op te leggen op een breed scala aan Russische goederen. Dit kan Biden overigens niet alleen doen. Ook het Amerikaanse Congres moet instemmen. Nancy Pelosi, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, heeft al laten weten dat hieraan wordt gewerkt. Zowel de Democraten als Republikeinen zouden het wegnemen van de handelsstatus steunen.

De importban die daarnaast is afgekondigd beslaat slechts een fractie van de Amerikaanse invoer uit Rusland, maar is wel gericht op iconische Russische producten. Volgens Biden zijn de maatregelen bedoeld als nieuwe klap voor de Russische economie. Hij hoopt Rusland zo te straffen en te bewegen om te stoppen met de invasie van Oekraïne.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden