Clicky

 
Transport Online - Relatief meeste faillissementen uitgesproken in vervoer en opslag in februari

Relatief meeste faillissementen uitgesproken in vervoer en opslag in februari

Relatief meeste faillissementen uitgesproken in vervoer en opslag in februari

DEN HAAG - Het aantal failliet verklaarde bedrijven, voor zittingsdagen gecorrigeerd, is gestegen. Er zijn in februari 41 bedrijven meer failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Het aantal uitgesproken faillissementen is echter laag vergeleken met de periode voor het uitbreken van corona.

Laag niveau faillissementen

Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 816 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak. Sindsdien is het aantal faillissementen afgenomen. In augustus 2021 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau na december 1990. Ook in de maanden erna was het aantal faillissementen laag vergeleken met de periode voor het uitbreken van corona.

Meeste faillissementen in de handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in februari 149 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 27. Dat zijn er 5 meer dan in januari.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,008
Diesel1,960

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden