Clicky

 
Transport Online - Omikron drukte herstel luchtvaart bij aanvang van 2022

Omikron drukte herstel luchtvaart bij aanvang van 2022

Omikron drukte herstel luchtvaart bij aanvang van 2022
10-03-2022 11:27 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

GENÈVE - Het herstel van de luchtvaartsector kreeg begin dit jaar een knauw door de omikronvariant van het coronavirus. Volgens de internationale luchtvaartbranchevereniging IATA lag de vraag naar vliegtickets in januari bijna 5 procent onder die van december. Daarmee haperde het herstel zowel bij de internationale als binnenlandse vluchten.

Vanwege de omikronvariant werden door veel landen weer reisrestricties ingesteld. De vergelijking op maandbasis werd daarbij aangepast voor seizoensinvloeden.

De IATA benadrukt dat het herstel ondanks omikron wel doorzette. Op jaarbasis steeg de vraag naar tickets in januari met 82 procent. IATA-topman Willie Walsh is blij dat steeds meer landen inzien dat reisrestricties de verspreiding van het virus niet tegenhouden. Daarbij leek de druk op zorg, ondanks het hoge aantal besmettingen, niet heel veel groter te worden.

Toename

In Europa nam de vraag naar tickets op jaarbasis met 225 procent toe. Vliegtuigen zaten in doorsnee voor twee derde vol en de capaciteit nam met 129 procent toe.

In Noord-Amerika werd in januari dit jaar bijna 150 procent meer gevlogen dan dezelfde maand een jaar eerder. Maar op maandbasis was de groei wel minder. In december lag de vraag naar tickets 185 procent boven het niveau van een jaar eerder. Het beeld in Azië en het Midden-Oosten was vergelijkbaar met dat van Noord-Amerika.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats