Clicky


Britse overheid bevriest tegoeden Chelsea-eigenaar Abramovitsj

Britse overheid bevriest tegoeden Chelsea-eigenaar Abramovitsj
10-03-2022 11:25 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De Britse overheid heeft alle tegoeden bevroren van de Russische zakenman Roman Abramovitsj, de eigenaar van voetbalclub Chelsea. Ook zes andere oligarchen uit Rusland krijgen te maken met Britse sancties. Abramovitsj meldde vorige week dat hij Chelsea wil verkopen als gevolg van de door Rusland ontketende oorlog in Oekraïne.

"Er kunnen geen veilige havens zijn voor degenen die de wrede aanval van Poetin op Oekraïne hebben gesteund", aldus de Britse premier Boris Johnson.

Onduidelijk is of de verkoop van Chelsea kan doorgaan nu de Britse overheid de tegoeden van Abramovitsj heeft bevroren. De Rus, die een geschat vermogen van 9 miljard pond heeft (omgerekend bijna 11 miljard euro), mag ook geen zakendoen met Britse bedrijven en particulieren. Hij kreeg bovendien een reisverbod opgelegd.

Volgens de Britse autoriteiten heeft Chelsea voor nu een speciale licentie gekregen, waardoor de Engelse club gewoon kan blijven voetballen. Ook worden de salarissen aan het personeel hierdoor zonder problemen doorbetaald.