Clicky


Luchtvrachtvolumes 26 procent gestegen op Brussels Airport

Luchtvrachtvolumes 26 procent gestegen op Brussels Airport
10-03-2022 09:52 | Buitenland | auteur Redactie | Esther van der Wal

ZAVENTEM - In februari is het vrachtvervoer op Brussels Airport gestegen met 13 procent ten opzichte van februari 2019, voor de crisis. De sterke stijging van de luchtvrachtvolumes (+26 procent) heeft een grote impact op deze positieve resultaten. Het volvrachtsegment (+67 procent) en de expresdiensten (+39 procent) blijven de motor van de groei, anderzijds blijven de vrachtvolumes aan boord van passagiersvluchten logischerwijs onder de volumes van 2019 (-24 procent). 

Ten opzichte van 2021 zien we een lichte daling van de volumes in het volvrachtsegment (-5 procent) als gevolg van de tijdelijke capaciteitsbeperkingen waarmee sommige transporteurs geconfronteerd werden. De daling van het vrachtvervoer als gevolg van het Chinese Nieuwjaar heeft een invloed gehad op de vrachtvolumes aan het begin van de maand, in overeenstemming met de historische tendensen.

Vorig jaar was echter een uitzondering omdat de productie in Azië uitzonderlijk hoog bleef als gevolg van de achterstand die was opgelopen door de transportbeperkingen. Ook de volumes van de expresdiensten kennen een daling (-15 procent), als gevolg van een vermindering van het aantal DHL Express vluchten vanuit Brussels Airport sinds het begin van het jaar.  

Azië blijft de grootste exportregio maar ze staat slechts op de derde plaats op vlak van import deze maand door het effect van het Chinese Nieuwjaar. Daardoor is Afrika de eerste importregio geworden, gevolgd door Noord-Amerika.