Clicky

 
Transport Online - Kiev: Oekraïne en Rusland akkoord over bestand bij evacuaties

Kiev: Oekraïne en Rusland akkoord over bestand bij evacuaties

Kiev: Oekraïne en Rusland akkoord over bestand bij evacuaties
09-03-2022 11:48 | Buitenland | auteur ANP/RTR

KIEV/MOSKOU - Evacuaties van burgers uit belegerde Oekraïense steden gaan woensdag door en Oekraïne en Rusland hebben voor die plekken een wapenstilstand afgesproken die van 08.00 tot 20.00 uur (onze tijd) zou duren. De Oekraïense regering heeft meerdere vluchtroutes bekendgemaakt, maar het is niet duidelijk of daar overal veilig gebruik van kan worden gemaakt.

Voor zover bekend zijn er geen problemen in Soemi en volgens president Volodimir Zelenski verlaten burgers woensdag plaatsen aan de rand van Kiev en trekken naar de hoofdstad. Maar verder wordt er vrijwel geen voortgang gemeld met de evacuaties.

Burgers zouden volgens Oekraïne de steden Enerhodar, Izjoem, Soemi, Marioepol en vier plaatsen in de omgeving van Kiev kunnen verlaten. Zij kunnen via de routes naar andere delen van Oekraïne. In Moskou is ook een staakt-het-vuren vanaf 08.00 uur onze tijd bevestigd, maar een zegsman van Defensie sprak enkel van humanitaire corridors voor de steden Charkov, Kiev, Marioepol en Tsjernihiv.

Het Oekraïense ministerie van Defensie maakte vluchtroutes bekend van Enerhodar, waar een grote kerncentrale staat, naar het noordoosten, van de stad Soemi naar het zuiden, van Marioepoel naar het noordwesten, van Volnovacha naar het noorden en van Izjoem naar het zuidwesten. Ook zijn nog routes genoemd van enkele plaatsen rond Kiev naar de hoofdstad toe.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden