Clicky

 11/12 maart nachtafsluiting Roertunnel

11/12 maart nachtafsluiting Roertunnel
08-03-2022 16:11 | Weer en Verkeer | auteur Redactie

ROERMOND - Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan de snelweg A73 Roertunnel in Roermond. Hierdoor is de A73 van vrijdag 11 maart 20.00 uur tot zaterdag 12 maart 2022 07.00 uur afgesloten tussen knooppunt Het Vonderen en knooppunt Zaarderheiken.

Het verkeer wordt omgeleid via de snelweg A2, N273 en N280. Weggebruikers dienen door omleidingen rekening te houden met extra reistijd. De werkzaamheden zijn ter vervanging van de op 18 februari geplande reguliere onderhoudssluiting, die vanwege storm Eunice uit veiligheidsoverwegingen werd afgelast.

Op 11 maart zal uitsluitend de Roertunnel gesloten zijn voor verkeer; Tunnel Swalmen blijft open. In en rond de Roertunnel vinden naast het reguliere onderhoud ook asfalteringswerkzaamheden plaats, waardoor de eindtijd mogelijk wordt verlengd naar 07.00 uur. Als het werk eerder is afgerond, dan wordt de tunnel eerder opengesteld.

Afsluiting Roertunnel

Van vrijdag 11 maart 20.00 uur tot zaterdag 12 maart 07.00 uur is de snelweg A73 tussen knooppunt Het Vonderen en knooppunt Zaarderheiken op de volgende locaties afgesloten.

  • Maastricht richting Eindhoven; vanaf knooppunt Het Vonderen
  • Venlo richting Maastricht; vanaf knooppunt Zaarderheiken
  • Lokaal verkeer: Venlo richting Roermond; vanaf afrit 20 Roermond-Oost

Omleidingsroutes Roertunnel

Omleidingsroutes en verkeersmaatregelen worden aangegeven door de gebruikelijke bebording. Lokaal verkeer tussen Venlo en Roermond hoeft geen gebruik te maken van het onderliggend wegennet in Beesel en Swalmen maar kan gebruik blijven maken van de A73, tunnel Swalmen, en de A73 verlaten bij afrit 20 Roermond-Oost.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en worden ze opnieuw ingepland.

Onderhoudswerkzaamheden

Deze onderhoudswerkzaamheden vallen onder het onderhoudscontract dat Rijkswaterstaat laat uitvoeren. Het betreft onderhoud dat wegennet, viaducten, bruggen en tunnels periodiek nodig hebben. Zoals asfaltering, vervangen van voegovergangen en onderhoud aan de vangrail. Met als doel een vlotte en veilige doorstroming voor de weggebruiker.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,160
Diesel1,986

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats