Clicky

 
Transport Online - Vluchtroutes open in vijf Oekraïense steden volgens Rusland

Vluchtroutes open in vijf Oekraïense steden volgens Rusland

Vluchtroutes open in vijf Oekraïense steden volgens Rusland
08-03-2022 10:27 | Buitenland | auteur ANP/RTR

MOSKOU - Voor vijf belegerde Oekraïense steden zijn vluchtroutes open voor mensen die willen vertrekken, meldt het Russische ministerie van Defensie. Het gaat om Kiev, Charkov, Marioepol, Soemi en Tsjernihiv. Het is de bedoeling dat de strijdende partijen zich aan een wapenstilstand houden om het gebruik van de humanitaire corridors mogelijk te maken. Dat is eerder in met name Marioepol mislukt.

De Oekraïense vicepremier Irina Veresjtsjoek maakte voor de Russische aankondiging bekend dat de humanitaire corridor voor inwoners van Soemi, in het noordoosten van Oekraïne, open zou gaan. Dinsdagmorgen meldden de Oekraïense autoriteiten dat inderdaad is begonnen met evacuaties uit Soemi en ook uit Irpin aan de noordwestelijke rand van Kiev.

Burgers van Soemi kunnen eerst in bussen en daarna met eigen voertuigen vertrekken, zei Veresjtsjoek. De vicepremier verklaarde dat er afspraken waren gemaakt met Rusland. Dat land had een staakt-het-vuren voor vijf steden voorgesteld, zodat de inwoners kunnen worden geëvacueerd.

Afgelopen week werden ook al humanitaire corridors afgesproken, maar op meerdere plekken hielden toen de beschietingen aan. Het is niet duidelijk hoeveel mensen er gebruik van hebben gemaakt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden