Clicky


Hyundai en Iveco onderzoeken samenwerking

Hyundai en Iveco onderzoeken samenwerking
07-03-2022 19:42 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

SEOUL - Hyundai Motor Company en Iveco Group hebben op 4 maart een Memorandum of Understanding (MOU) ondertekend om mogelijke samenwerkingen op het gebied van gedeelde voertuigtechnologie, gezamenlijke inkoop en wederzijdse levering te onderzoeken.

De ondertekeningsceremonie vond plaats op het hoofdkantoor van Hyundai Motor in Seoul, en de belangrijkste deelnemers waren Jaehoon Chang, President en CEO van Hyundai Motor Company; Martin Zeilinger, Executive Vice President en Head of Commercial Vehicle Development Tech Unit van Hyundai Motor Company; Gerrit Marx, CEO van Iveco Groep; en Marco Liccardo, Chief Technology & Digital Officer van Iveco Group.

Het MOU is een eerste stap bij het beoordelen van het potentieel voor de twee groepen om samen te werken op het gebied van technologie en platforms, met inbegrip van componenten en systemen. Gebieden van mogelijk wederzijds belang hebben betrekking op elektrische aandrijflijnen en platforms, waaronder brandstofcelsystemen, voertuigautomatisering en connectiviteit voor bedrijfsvoertuigen.

Deze overeenkomst is een volgende stap in de onafhankelijke strategieën van Hyundai Motor en Iveco Group om toonaangevende innovatieve oplossingen te creëren in de snel veranderende omgeving van vandaag door een ecosysteem van wederzijds voordelige partnerschappen op te bouwen.