Clicky

 
Transport Online - Stijging van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen

Stijging van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen

Stijging van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen
07-03-2022 15:27 | Coronavirus | auteur ANP

ZEIST - Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is van zondag op maandag gestegen. Er liggen maandag 1486 patiënten met het coronavirus. Dat zijn er 118 meer dan een dag eerder, laten de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) zien. Op maandagen zijn de aantallen wel vaker hoger dan de rest van de week, omdat in de weekenden minder patiënten worden ontslagen.

Op de intensive cares liggen 161 patiënten met Covid-19, dat zijn er vier meer dan op zondag. 1325 coronapatiënten bezetten op de verpleegafdelingen een bed, 114 meer dan een etmaal geleden. Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen wisselt al een aantal dagen.

Op de ic's zijn tussen zondag en maandag 12 nieuwe patiënten met het coronavirus opgenomen, op de verpleegafdelingen 156.

Van de opgenomen patiënten die positief zijn getest op het coronavirus is een deel vanwege een andere oorzaak opgenomen in het ziekenhuis. Dat kunnen bijvoorbeeld mensen zijn die in het ziekenhuis komen voor hun hart of door buikklachten. Na het doen van een coronatest blijkt dat ze toevallig positief zijn. Het LCPS maakt geen onderscheid in de dagelijkse ziekenhuiscijfers tussen patiënten die mét of dóór corona zijn opgenomen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,987
Diesel1,758

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions