Clicky

 
Transport Online - Aeroflot vliegt vanaf 8 maart niet meer buiten Rusland

Aeroflot vliegt vanaf 8 maart niet meer buiten Rusland

Aeroflot vliegt vanaf 8 maart niet meer buiten Rusland
05-03-2022 17:56 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP/RTR

MOSKOU - De Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot vliegt vanaf dinsdag nauwelijks meer buiten de eigen landsgrenzen. Alleen vluchten binnen Rusland en naar Belarus gaan dan nog door. Andere Russische maatschappijen nemen vergelijkbare stappen.

Met de stap voldoet Aeroflot aan een opdracht van de Russische luchtvaartautoriteiten. Die riep luchtvaartmaatschappijen die leasevliegtuigen hebben van Westerse bedrijven op om niet meer buiten de landsgrenzen te vliegen. Daarmee wordt voorkomen dat die vliegtuigen in beslag worden genomen. Volgens de sancties van de Europese Unie moeten die vliegtuigen uiterlijk 28 maart worden teruggegeven aan de leasemaatschappijen. Voor die leasemaatschappijen wordt de kans steeds kleiner dat ze hun honderden Boeing- en Airbus-toestellen ter waarde van miljarden euro's nog terugzien.

Voor Rusland betekent de beslissing ook dat het land verder afgesloten raakt van de buitenwereld. In de Europese Unie waren Russische vliegtuigen al niet meer welkom vanwege de door Rusland begonnen oorlog in Oekraïne. Naar andere landen zoals China en Turkije konden Russische luchtvaartmaatschappijen nog wel vliegen. Die mogelijkheid is nu echter ook afgesloten.

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,916

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden